Vill du veta mer? Ring oss på: 0470-700880

TGB ATV ger mer

Traktor, landsvägsfordon eller terrängskoter? TGB har ATV för alla typer – ända upp till fordon som kan köras på motorväg i 90 km/h!

TGB:s 4-hjulingar är prisvärda och multifunktionella fordon i storlekar från 500 upp till respektingivande 1 000 kubik. TGB:s ATV:er finns även i olika utföranden – I, I EPS och I EPS LE där LE avser Limited Edition och är ett extra lyxigt utförande med lasträcken i kompositmaterial och 14-tumshjul med snygga aluminiumfälgar.

TGB:s traktorregistrerade modeller har tillägget T3 och är traktoranpassade versioner av vägmaskinerna. Även värstingmodellen TGB Blade 1000i EPS med 83 hästkrafter finns alltså i Traktor A- som Traktor B- och terrängutförande såväl som i vägutförande.

TGB Blade 1000I EPS

TGB Blade 1000i EPS ATV

TGB Blade 1000i EPS ATV

TGB Blade 1000I EPS är toppmodellen med överskottskraft i massor. Motorn är en V-Twin på 997 cc, 83 Hk och 78 Nm. Blade 1000i har dessutom elektronisk två-stegs servostyrning, Snygga 14-tums aluminium fälgar och låsbar differential både fram och bak som standard. Och ställbara evo stötdämpare. Listan över tillbehör och påkostade detaljer är lång.

TGB 600I EPS LE

TGB Blade 600i EPS LE

TGB Blade 600i EPS LE

TGB Blade 600i är den ultimata maskinen som passar för det allra mesta och för de allra flesta. Upplevelsen av att köra en ATV där allt känns som att det passar samman, där alla komponenter arbetar tillsammans i harmoni ger en körupplevelse utöver det vanliga. Addera EPS och få den smarta elektroniska tvåstegs servostyrningen. Lägg till LE-paketet med de snygga 14-tums aluminiumhjulen och få högre markfrigång på köpet.

TGB Blade 550I AR EPS med tippbart flak

TGB Blade 550i AR EPS

TGB Blade 550i AR EPS

TGB Blade 550i AR EPS är den fyrhjuling på marknaden som erbjuder störst lastkapacitet (200 kg) på det tippbara flaket. Kombinerad med servostyrning, den starka 503-kubiks insprutningsmotorn och mycket utrustning är detta ett oslagbart paket till alla som behöver ha med sig mycket last. Blade 550I AR är tack vara sin servostyrning otroligt lättkörd. Alla kan köra denna tuffa och flexibla maskin hela dagen utan att bli trött. Finns som väg och traktorregistrerad.

TGB ger mer

Delad bakaxel ger mesta möjliga komfort eftersom varje hjul följer underlaget individuellt oberoende av det andra det säkrar stabil och en ”smooth ride” genom terrängen. Du hittar delad bakaxel som standard på alla TGB.

EPS – Elektronisk servostyrning i två steg

För bara några år sedan var servostyrning ovanligt på en ATV. I dag finns det flera olika system. Servostyrningen hjälper primärt till med två saker:

  • Att ge komfort och säkerställa att du klarar en lång arbetsdag utan att bli trött i armarna
  • Att fungera som en styrdämpare. Om du till exempel kör på rötter eller sten med framhjulen hjälper servosystemet till att dämpa slag så att det inte ”hugger” i styret

Lågväxel för tunga arbeten

Alla TGB ATV är utrustade med en speciell lågväxel för tunga arbeten. Märkt med ”L” på växelreglaget. Lågväxel skall alltid användas när du till exempel kopplar på en tung släpvagn eller drar andra tunga redskap efter ATV:n. På detta sätt använder du motorns vridmoment optimalt och minskar slitaget på drivremmen. En annan fördel med lågväxeln är att du får en kraftig motorbroms som är användbar vid körning nerför branta backar i tuff terräng. Genom att låta motornbromsen arbeta får du en följsam nedfart och du behöver inte använda bromsarna lika mycket.

Ställbara stötdämpare


Beroende på hur du använder din ATV kan du förbättra köregenskaperna genom att justera stötdämparna. Ju hårdare fjädern spänns ju styvare upplevs maskinen. Du kommer också att få lite högre markfrigång om fjädern spänns vilket kan vara en fördel ute i skogen. En mindre spänd fjäder gör att ATV ´n går mjukare på ojämnt underlag.

 

Vinch

TGB Vinch

TGB Vinch

Frontmonterad vinch är standard på alla TGB ATV. Dragkraften på 1.362 kg tar dig ur de mest besvärliga situationerna

Din nya TGB ATV är närmare än du tror

Vi tar hem din nya TGB ATV på några dagar, om vi inte redan har den hemma. Här nedan hittar du våra TGB ATV som vi har hemma just nu: