Vill du veta mer? Ring oss på: 0470-700880

2019 års ATV från TGB ger mer

TGB 1000Traktor, landsvägsfordon eller terrängskoter? TGB har ATV för alla typer som beroende på registrering kan köras på motorväg i 90 km/h!

TGB:s 4-hjulingar är prisvärda och multifunktionella fordon i storlekar från 500 upp till respektingivande 1 000 kubik. TGB:s ATV:er finns även i olika utföranden – i, i EPS och i EPS LE där LE avser Limited Edition och är ett extra lyxigt utförande med lasträcken i kompositmaterial och 14-tumshjul med snygga aluminiumfälgar. Härutöver finns även modellerna AR med tippbart flak och toppmodellen 1000i EPS med topprestanda och kapacitet även för motorvägsfart. Samtliga vägregistrerade modeller är dessutom miljöklassade med Euro4.

Vill du inte köra på landsväg kan TGB:s traktorregistrerade modeller vara ett bättre alternativ. Dessa har tillägget T3 och är traktoranpassade versioner av vägmaskinerna med ännu fler modeller och storlekar att välja mellan. Även värstingmodellen TGB Blade 1000i med 83 hästkrafter finns alltså i Traktor A- som Traktor B- och terrängutförande såväl som i vägutförande.

 


TGB Blade 500i T3

BLADE 500i T3

TGB Blade 500i T3.

Minstingen TGB BLade 500i T3 är den prisvärda modellen med delad bakaxel, elektronisk bränsleinsprutning och mycket utrustning och ett pris som gör det extra roligt att köra ATV i skog och mark.

 


TGB Blade 520i EPS

TGB Blade 520i EPS

TGB Blade 520i EPS.

En välkommen nyhet för året är den nya Blade 520i EPS som både fått servostyrning och ett pressat pris. Blade 520 i EPS är en maskin byggd för både nöje och hårt arbete som kan den tillgodose gårdens alla behov. Motorn är en encylindrig vattenkyld 4-taktare på 503 cc med hela 40 hk och ett vrid på 46 Nm. Självklart finns lågväxel och låsbar differential fram för tunga arbeten.
Frontmonterad vinch med en dragkraft på hela 1362kg är standard och den tydliga multifunktionsdisplayen ger dig all information du behöver.

 


TGB Blade 1000 LTX

 

TGB Blade 1000 LTX

TGB Blade 1000 LTX.

Ytterligare en ny modell för året är TGB:s tuffa Blade 1000 LTX. Med en ny läcker frontdesign, full LED-belysning och uppdaterad grafik levereras Blade 1000LTX fullutrustad redan från fabrik. Den stora V-tvin motorn på hela 997 cc tvekar aldrig på att ta dig framåt i terrängen eller längs någon väg.

 


TGB Blade 1000i EPS

TGB Blade 1000i EPS ATV

TGB Blade 1000i EPS.

TGB Blade 1000i EPS är toppmodellen med överskottskraft i massor. Motorn är en V-Twin på 997 cc, 83 Hk och 78 Nm. Blade 1000i har dessutom elektronisk två-stegs servostyrning, Snygga 14-tums aluminium fälgar och låsbar differential både fram och bak som standard. Och ställbara evo stötdämpare. Listan över tillbehör och påkostade detaljer är lång.

 


TGB 600i EPS LE

TGB Blade 600i EPS LE

TGB Blade 600i EPS LE

TGB Blade 600i är den ultimata maskinen som passar för det allra mesta och för de allra flesta.

Tillägget EPS står för Elektronisk tvåstegs Progressiv Servostyrning och innebär både enklare styrfunktion, bättre komfort och fungerar samtidigt som styrdämpare i terrängen.

LE, eller Limited Edition är ett utrustningspaket som bland annat innehåller de snygga 14-tums aluminiumhjulen som även ger dig högre markfrigång på köpet.

Upplevelsen av att köra en ATV där allt känns som att det passar samman, där alla komponenter arbetar tillsammans i harmoni ger en körupplevelse utöver det vanliga.

 


TGB Blade 550i AR EPS med tippbart flak

TGB Blade 550i AR EPS

TGB Blade 550i AR EPS

TGB Blade 550i AR EPS är den fyrhjuling på marknaden som erbjuder störst lastkapacitet (200 kg) på det tippbara flaket. Kombinerad med servostyrning, den starka 503-kubiks insprutningsmotorn och mycket utrustning är detta ett oslagbart paket till alla som behöver ha med sig mycket last. Blade 550i AR är tack vara sin servostyrning otroligt lättkörd. Alla kan köra denna tuffa och flexibla maskin hela dagen utan att bli trött.

 


TGB Blade 600i EPS Black Edition LT

TGB Blade 600i Black Edition LT

TGB Blade 600i Black Edition LT

Black Edition är en ny design med en spännande svart nyans som ger ATV:n ett extra fräscht och snyggt utseende.

LT står för Long Tail och innebär att det är en förlängd version med extra plats för förare och passagerare och en längre hjulbas som ger stadigare gång.

 


TGB ger mer

Delad bakaxel ger mesta möjliga komfort eftersom varje hjul följer underlaget individuellt oberoende av det andra det säkrar stabil och en ”smooth ride” genom terrängen. Du hittar delad bakaxel som standard på alla TGB.

EPS – Elektronisk servostyrning i två steg

För bara några år sedan var servostyrning ovanligt på en ATV. I dag finns det flera olika system. Servostyrningen hjälper primärt till med två saker:

  • Att ge komfort och säkerställa att du klarar en lång arbetsdag utan att bli trött i armarna
  • Att fungera som en styrdämpare. Om du till exempel kör på rötter eller sten med framhjulen hjälper servosystemet till att dämpa slag så att det inte ”hugger” i styret

Lågväxel för tunga arbeten

Alla TGB ATV är utrustade med en speciell lågväxel för tunga arbeten. Märkt med ”L” på växelreglaget. Lågväxel skall alltid användas när du till exempel kopplar på en tung släpvagn eller drar andra tunga redskap efter ATV:n. På detta sätt använder du motorns vridmoment optimalt och minskar slitaget på drivremmen. En annan fördel med lågväxeln är att du får en kraftig motorbroms som är användbar vid körning nerför branta backar i tuff terräng. Genom att låta motornbromsen arbeta får du en följsam nedfart och du behöver inte använda bromsarna lika mycket.

Ställbara stötdämpare


Beroende på hur du använder din ATV kan du förbättra köregenskaperna genom att justera stötdämparna. Ju hårdare fjädern spänns ju styvare upplevs maskinen. Du kommer också att få lite högre markfrigång om fjädern spänns vilket kan vara en fördel ute i skogen. En mindre spänd fjäder gör att ATV ´n går mjukare på ojämnt underlag.

 

Vinch

TGB Vinch

TGB Vinch

Frontmonterad vinch är standard på alla TGB ATV. Dragkraften på 1.362 kg tar dig ur de mest besvärliga situationerna

Din nya TGB ATV är närmare än du tror

Vi tar hem din nya TGB ATV på några dagar, om vi inte redan har den hemma. Här nedan hittar du våra TGB ATV som vi har hemma just nu: