Vill du veta mer? Ring oss på: 0470-700880

HDina söker ny ägare

Sugen på något riktigt annorlunda och uppseendeväckande? HDina är en mycket egen hoj med stor personlighet och en både imponerande och sorglig historia bakom sig.

– Jag köpte min Harley Road King av årsmodell 2008 ny då det var en jubileumsmodell – Harley Davidsson firade 105 år. Den är numrerad och finns bara i ett begränsat antal i hela världen. Numreringen sitter på tanken. Jag hann dock endast ha den i några få år innan jag blev sjuk.

Den stolte ägaren drabbades av en kraftig stroke 2011 och kunde inte längre sitta i sadeln på en tvåhjuling. Men i stället för att ge upp hojåkandet fick hojen bli terapin tillbaka till livet – att planera och genomföra om- och tillbyggnader som resulterade i ett riktigt imponerande fordon som även skulle komma att kamma hem åtskilliga priser på utställningar runt om i Skandinavien.

Det är inte bara skick och lackjobb som imponerar. Motorn är uppgraderad med nya foder, kolvar och ventiler och ger numera cirka 110 hk. Sidovagnen är importerad från USA (Liberty Motors) och ombyggd för att passa den gemensamma design som H-D:n har tillsammans med släpet som importerats från Norge (Stema Custom). Lack och motivmålning är utfört av Lackcenter AB och de har även med vagnens motivlack på sin hemsida. För ägarens del var det dock värre.

– HDina som jag kallar ekipaget är ett underbart åkfordon som givit mig så mycket. Man åker lätt 30-40 mil i bekvämt läge på hojen, men det är ännu mer vilsamt i sidovagnen. Efter sex år i sidovagn trodde jag att jag skulle kunna köra motorcykel igen, men det kan jag inte. Jag bröt dessutom lårbenhalsen för ett år sedan och har nu problem att komma i sidovagnen. 

Så nu ska den säljas med endast 1 225 mil på mätaren.

Klicka på bilderna för att se förstoringar. Nedan finns även en film från Bilsport Custom Show på Elmia 2014. Där rönte hojen stor uppmärksamhet och fick pris för Best Turing bike.

Hojen har även vunnit/fått pris på Scandinavian Motor Show East 2014 i Köpenhamn för best bike i Best Dresser/Cruiser/Bagger/Touring Streetfighter DK.


Hojen rönte stor uppmärksamhet på Bilsport Custom Show på Elmia 2014 där den fick pris för Best Turing bike.