Vill du veta mer? Ring oss på: 0470-700880

TGB:s ATV ger mer för mindre pengar!

TGB 1000Traktor, landsvägsfordon eller terrängskoter? TGB har ATV för alla typer som beroende på registrering kan köras på motorväg i 90 km/h!

TGB:s 4-hjulingar är prisvärda och multifunktionella fordon i storlekar från 520 cc upp till respektingivande 1 000 kubik. TGB:s ATV:er finns även i olika utföranden – i, i EPS och i EPS LT där LT står för Long Tail och är en förlängd version med längre hjulbas och bättre plats för passagerare. TGB har även Black Edition som är ett extra lyxigt utförande med snygga aluminiumfälgar.

Samtliga vägregistrerade modeller är dessutom miljöklassade enligt Euro 4. Vill du inte köra på landsväg kan TGB:s traktorregistrerade modeller vara ett bättre alternativ. Även värstingmodellen TGB Blade 1000i med 83 hästkrafter finns alltså som Traktor A-, Traktor B- och terrängutförande såväl som i vägutförande.

Vad de olika registreringsklasserna innebär och vilken som passar dig bäst kan du ser mer om här:

 


TGB Blade 520i EPS

TGB Blade 520i EPS


Nya Blade 520i EPS har fått både servostyrning och ett pressat pris. Blade 520 i EPS är en maskin byggd för både nöje och hårt arbete som kan den tillgodose gårdens alla behov. Motorn är en encylindrig vattenkyld 4-taktare på 503 cc med hela 40 hk och ett vrid på 46 Nm. Självklart finns lågväxel och låsbar differential fram för tunga arbeten.

Frontmonterad vinsch med en dragkraft på hela 1 362 kg är standard och den tydliga multifunktionsdisplayen ger dig all information du behöver.

Blade 520i EPS kostar från 72 995 kr och du hittar mer info om Blade 520i EPS här:

 


TGB Blade 600i EPS

TGB Blade 600i EPS LE

TGB Blade 600 i EPS är arbetsmyran med den höga utrustningsnivån och det låga priset. Listan över tillbehör och påkostade detaljer är lång. Upplevelsen av att köra en ATV där allt känns som att det passar samman, där alla komponenter arbetar tillsammans i harmoni ger en körupplevelse utöver det vanliga.

Blade 600i EPS kostar från 82 995 kr och du hittar mer info om Blade 600i EPS här:

TGB Blade 600i EPS Black Edition

Blade 600i EPS finns även i Black Edition som är en ny design med en spännande svart nyans som ger ATV:n ett extra fräscht och snyggt utseende. Med Black Edition följer även snygga aluminiumfälgar.

Blade 600i EPS Black Edition kostar från 86 995 kr och du hittar mer info om Black Edition här:

 

TGB Blade 600i EPS Black Edition LT

TGB Blade 600i Black Edition LT

Det finns även en förlängd version av Blade kallad 600i EPS Black Edition LT där LT står för Long Tail. Det innebär gott om extra plats för förare och passagerare och en längre hjulbas som ger stadigare gång i högre farter.

Blade 600i EPS Black Edition LT kostar från 89 995 kr och du hittar mer info om Black Edition LT här:

 


TGB Blade 1000 EPS LTX

 

TGB Blade 1000 LTX

TGB:s tuffa Blade 1000 EPS LTX  kännetecknas av den läckra frontdesignen, full LED-belysning och uppdaterad grafik. Men det är bara på utsidan. Blade 1000 EPS LTX levereras fullutrustad redan från fabrik. Den stora V-tvin motorn är på hela 997 cc och tvekar aldrig på att ta dig framåt i terrängen eller längs någon väg.

Blade 1000 EPS LTX kostar från 122 995 kr och du hittar mer info om 1000 EPS LTX här:

 


Hooper Z90 – ATV för barn

Hooper Z90 är en kul och smart 4-hjulig motorcykel med grovmönstrade terrängdäck för de yngre förarna som funkar lika bra i terräng som på gården. Det är en riktig motorcykel med elstart, belysning, fjädring och bromsar både fram och bak. Det finns dessutom en smart parkeringsbroms som använder bakbromsen.

Motorn är en 4-taktare på 3,4 hästar som driver på båda bakhjulen via en automatväxellåda. Topphastigheten är ställbar mellan 10 och 50 km/h och det medföljer även ett fjärrstopp så att föräldrarna kan stanna motorcykeln när den kör för fort eller kommer för långt bort.

Hooper Z90 lämpar sig för barn upp till cirka 12 års ålder. Sadelhöjden är 610 mm och torrvikten 88 kg.

Hooper Z90 kostar 9 495 kr och du hittar mer info om Hooper Z90 här:

 


TGB ger mer

Delad bakaxel ger mesta möjliga komfort eftersom varje hjul följer underlaget individuellt oberoende av det andra det säkrar stabil och en ”smooth ride” genom terrängen. Du hittar delad bakaxel som standard på alla TGB.

EPS – Elektronisk servostyrning i två steg

För bara några år sedan var servostyrning ovanligt på en ATV. I dag finns det flera olika system. Servostyrningen hjälper primärt till med två saker:

  • Att ge komfort och säkerställa att du klarar en lång arbetsdag utan att bli trött i armarna
  • Att fungera som en styrdämpare. Om du till exempel kör på rötter eller sten med framhjulen hjälper servosystemet till att dämpa slag så att det inte ”hugger” i styret

Lågväxel för tunga arbeten

Alla TGB ATV är utrustade med en speciell lågväxel för tunga arbeten. Märkt med ”L” på växelreglaget. Lågväxel skall alltid användas när du till exempel kopplar på en tung släpvagn eller drar andra tunga redskap efter ATV:n. På detta sätt använder du motorns vridmoment optimalt och minskar slitaget på drivremmen. En annan fördel med lågväxeln är att du får en kraftig motorbroms som är användbar vid körning nerför branta backar i tuff terräng. Genom att låta motornbromsen arbeta får du en följsam nedfart och du behöver inte använda bromsarna lika mycket.

Ställbara stötdämpare


Beroende på hur du använder din ATV kan du förbättra köregenskaperna genom att justera stötdämparna. Ju hårdare fjädern spänns ju styvare upplevs maskinen. Du kommer också att få lite högre markfrigång om fjädern spänns vilket kan vara en fördel ute i skogen. En mindre spänd fjäder gör att ATV ´n går mjukare på ojämnt underlag.

 

Vinsch

TGB Vinch

TGB vinsch

Frontmonterad vinsch är standard på alla TGB ATV. Dragkraften på 1 362 kg tar dig ur de mest besvärliga situationerna

Din nya TGB ATV är närmare än du tror

Vi tar hem din nya TGB ATV på några dagar, om vi inte redan har den hemma.