Vill du veta mer? Ring oss på: 0470-700880

En aktersnurra behöver inte vara svårstartad, låta högt och lukta avgaser – med en elmotor från Minn Kota tar du dig fram på sjön som en del av naturen!

Minn Kotas eldrivna utombordsmotorer kan användas på allt från den lilla roddbåten eller jollen till betydligt större motorbåtar. Med ett vanligt fritidsbatteri kan du färdas ljudlöst på sjön i timmar och du stör varken sjöliv eller stugägare.

Minn Kota har både frontmonterade och aktermonterade elmotorer för sötvatten och/eller saltvatten. Det finns även möjlighet att fjärrstyra elmotorer vid exempelvis trolling, se mer om Jeppes erfarenheter och tips nedan.

För aktuella priser och motoralternativ, kontakta Michael Bogren på telefon 0470-70 08 81 eller e-post: michael.bogren@mickesmotor.se


Minn Kota Endura C2

Minn Kota Endura C2

Storsäljaren Endura C2

Minn Kota Endura C2 är den enkla lösningen som passar de flesta roddbåtar. Endura C2 är en aktermonterad motor för sötvattenbruk och finns i ett antal olika effektstorlekar.

Endura C2 serien är utrustad med oförstörbart riggrör av komposit och en motor som går tystare och svalare en någon annan på marknaden. En batteriindikator finns monterad på toppen av motorn för enkel avläsning genom en knapptryckning.

Endura C2 har fem lägen fram och tre lägen på back för att reglera fart och dragkraft.

 

 

 


Minn Kota Endura MAX

Minn Kota Endura MAX

Maximala Endura MAX

Minn Kota Endura MAX är en lite mer avancerad elmotor med Maximizer steglös varvtalsreglering.

Det är en sötvattensmotor med bra pris som finns i flera olika effektlägen.

Rorkulten är ergonomisk och teleskopisk som kan dras ut ytterligare 15 cm, vilket ger bekvämare styrläge. Endura MAX motorerna har ett starkt tvingfäste som ger en stadig infästning som är starkare än konventionella fästen. Det särskilda kompositmaterialet tål både böjning, vridning och UV ljus.

En batteriindikator finns monterad på toppen av motorn för enkel avläsning genom en knapptryckning. Endura MAX steglösa varvtalsreglering och digital Maximizer gör den även extra effektiv och innebär en förlängd driftstid jämfört med Endura C2.

 

 


Minn Kota frontmonterade elmotorer

För lite större motorbåtar finns det även olika frontmonterade elmotorer som kan användas för sakta och tyst framfart vid fiske, och ankring. Det finns även en mängd olika finesser och möjligheter med dessa som exempelvis de Jeppe berättar om här nedan.

 


Jeppe trollar fram gös med Terrova BT

– När man ska fiska gös är det en stor fördel att kunna trolla långsamt. Med en bensinmotor är det som regel svårt att komma under 2 knop, men en elmotor som Minn Kota Terrova är perfekt för trolling, berättar Jesper Jeppe Reinholdsson som är en stor fiskeentusiast och ansvarar för det marina sortimentet på Mickes Motor.

Förutom att trolla är den även bra på att hålla båten i position när man fiskar eller bara vill ankra utan att behöva slänga i ankaret. Elmotorn har även smarta funktioner som gör att den kan hålla båten i en position baserat på GPS-koordinater.

– Det finns även en JOG-funktion som gör det möjligt att justera ankringsplatsen framåt, bakåt, styrbord, babord i 1,5 m intervaller, med fjärrkontrollen, säger Jeppe.

Du kan även använda din smartphone som fjärrkontroll via elmotorns Bluetooth-uppkoppling. Det är vad BT i Minn Kota Terrova BT står för.

– Ska du trolla i salta vatten ska du se till att modellen heter Minn Kota Terrova BT IP där IP skvallrar om att motorn även är saltvattenbeständig. Fast varför inte välja IP från början, då fungerar den ju lika bra i alla vatten, tipsar Jeppe.

Vill du veta mer? Kontakta Jesper på telefon 0470-70 08 82 eller maila honom på jesper@mickesmotor.se