Vill du veta mer? Ring oss på: 0470-700880

Miljökampanj: Byt ut din gamla utombordare

En nyhet på båtmässan 2020 i Göteborg var Mercurys nya gröna båtmotor som går på gasol och biogas. En annan var att flera spännande initiativ till svenska eldrivna båtar visades upp.

”Det handlar om att minska klimat- och miljöpåverkan från båtlivets motorer”, säger Lina Petersson, sakkunnig i båtmiljö på Transportstyrelsen, till SVT Väst.

Lina Petersson, sakkunnig i båtmiljö på Transportstyrelsen, intervjuas av SVT Väst på båtmässan 2020 i Göteborg.

Ytterligare en nyhet som SVT Väst rapporterade om, var att Transportstyrelsen nu vill byta ut alla gamla tvåtaktsutombordare mot nya, renare motorer.

– Det handlar om att minska klimat- och miljöpåverkan från båtlivets motorer, säger Lina Petersson, sakkunnig i båtmiljö på Transportstyrelsen, till SVT Väst.

Enligt Lina Petersson på Transportstyrelsen är var tredje båtmotor i en fritidsbåt 25 år eller äldre. De gamla tvåtaktsmotorerna håller ofta länge och kräver lite underhåll, men de är även de största miljöbovarna eftersom 30 procent av bränslet går oförbränt rätt ut i vattnet.

 

Kampanj – byt ut din gamla utombordare mot en ny, renare motor!

Mercurys nya miljöutombordare på 5 hk kan köras i upp till 10 timmar på en 9 kg gasoltank.

Mercurys nya miljöutombordare på 5 hk kan köras i upp till 10 timmar på en 9 kg gasoltank.

Som av en händelse lanserar nu Mercury Marine en utbyteskampanj för att hjälpa till att byta ut gamla båtmotorer mot nya, renare fyrtaktare.

Som en bonus ingår även Mercurys riggingkit, det vill säga reglage och instrument som SystemTach, startspärr med mera till motorerna F40 – F60. Från motorerna F80 till F150 ingår även Active Trim och Vesselview Mobile i kittet.

Självklart tar vi din gamla utombordare i inbyte!

Kampanjen gäller mellan den 1 februari och 15 juni, så vänta inte för länge. Vill du veta mer? Kontakta Michael Bogren på mail: michael.bogren@mickesmotor.se eller ring 0470 – 70 08 80.

Här hittar du Mercurys utombordare

SVT Nyheter: Beskedet till båtägarna: Byt era motorer