Vill du veta mer? Ring oss på: 0470-700880

Nyheter från MC-mässan

Så var MC-mässan över för denna gång. En spännande mässa med många nyheter och stor tilltro till framtiden.

Samtidigt faller en del modeller ifrån på grund av de nya avgaskraven Euro 4 som började gälla från och med årsskiftet. Här är några intressanta nyheter från Honda som vi gärna slår ett extra slag för:

Honda Africa Twin Hard Core

Honda Africa Twin Hard Core

Honda Africa Twin Hard Core

Trots att modellen lanserades så sent som i fjol har den redan uppdaterats för att uppfylla de nya, strängare avgaskraven.

Men Honda passade även på att ta fram en ännu tuffare version kallad Hard Core för den som vill ha det grövsta och hårdaste på on/offroad-fronten.

Modellen är ”strippad” från allt extra för att vara så lätt som möjligt. Den väger 14 kg mindre än DCT-modellen och 4 kg mindre än ABS/TCS-varianten.

CBR1000RR SP2 Fireblade 2017

CBR1000RR SP2 Fireblade 2017

CBR1000RR SP2 Fireblade 2017

CBR1000RR Fireblade SP2 är en specialversion av Fireblade SP som bara tillverkas i 500 ex och främst är avsedd för tävlingsbruk.

SP2 har fått större ventiler, ändrade ventilvinklar och förbränningsrum som optimerats för effektivitet.

Tekniken kommer direkt från Hondas MotoGP-racer RC213V. Fireblade SP2:s Riding Mode Select System (RMSS) har även programmerbar Launch Control (6–12 000 varv/min), Pit Lane speed limiter och Power Selector med 5 nivåer (Fireblade SP har 3 nivåer).

X-ADV750

Honda X-ADV750

Honda X-ADV750

X-ADV är en helt ny, innovativ maskin med kombination av äventyrskänsla, mångsidighet och detaljkvalitet. En unik korsning mellan stadsskoter och grussmiskare. Nykomlingen har ett stryktåligt chassi, lång fjädringsväg, radialmonterade fyrkolvsok, en stark 745-kubikstwin och automatlåda med dubbelkoppling. Den är även praktisk med ett stort förvaringsutrymme under sadeln, justerbart kåpglas i fem lägen och smartnyckelsystem. Praktisk och bekväm för både pendling och utflykter!

– Vi hade ett ganska enkelt utvecklingskoncept för X-ADV: ’Ut och ha kul!’ och vi ville göra en motorcykel med en naturlig och stark äventyrskänsla. Vi visste också att X-ADV måste fungera perfekt som stadsfordon och ha mycket fokus på praktiska och användarvänliga egenskaper. När helgen kommer kan maskinen förvandlas till ett unikt verktyg för att fly vardagsrutinen, berättar Kenichi Misaki som är projektledare för X-ADV 2017.

Stuntshow på riktigt nära håll

På mässan bjöds även på provkörningar, tävlingar och stuntshow i en intilliggande hall med ganska halt cementgolv som dock hade klistrats dagen till ära. Här är några minuters sammandrag av stuntmännen och stuntkvinnans uppvisningar: