Vill du veta mer? Ring oss på: 0470-700880

Zero-familjen växer

Zero SR, DSR, DS och FX samlade på Mickes Motor i Växjö. Välkommen att se, känna och provköra!

Zero SR, DSR, DS och FX samlade på Mickes Motor i Växjö. Välkommen att se, känna och provköra!

Intresset för Zero Motorcycles elmotorcyklar har överträffat våra högt ställda förväntningar och efter att ha sett och lärt känna Zero SR och DS vet vi nu att detta är riktigt imponerande hojar för oss som gillar att köra motorcykel. Så nu går vi all in och breddar utbudet ytterligare på Mickes Motor.

Välkomna, säger vi till Zeros toppmodell i adventure-serien – Zero DSR, och till cross/enduro-modellen – Zero FX.

Bättre räckvidd än förväntat

Zero FX skiljer sig åt inte bara på utseendet. Det är även en lite annorlunda utrustad hoj med en elmotor och ett batteri som optimerats för tuffare körning i lite besvärligare terräng, det vill säga ett mindre och lättare batteri och en elmotor som ger allra högst effekt där det behövs som mest.

En farhåga jag hade var att räckvidden skulle vara begränsande, men efter att ha testkört kan jag nu konstatera att räckvidden kanske inte är så begränsad som jag först trodde. Visst, kör man i motorvägsfart eller fortare kommer man nog bara 5-6 mil, men FX inbjuder till långsammare körning på mindre vägar, och där kom jag hem med 25 procent kvar efter en tur på cirka 7 mil, varav oväntat långa sträckor kördes på bakhjulet.

En effekt av det mindre batteriet är nämligen att FX inte är lika framtung som SR/DSR och därför gärna lättar på framhjulet, om du vill.

Låter det spännande? Varmt välkommen in till Mickes Motor för en egen provtur!

Just nu finns Zero SR, DS och FX tillgängliga för provkörning. Vår DSR är ännu så länge ett visningsex där vi även kommer att demonstrera en hel del nya tillbehör och extrautrustning. Men du kan även få en ganska god bild av vad den är genom att provköra Zero SR och DS och ta det bästa från båda till en och samma hoj.

Maila gärna om du vill boka en tid eller ställa en fråga!