Vill du veta mer? Ring oss på: 0470-700880

Zero 2018 års nyheter och modeller

Zero SR, DSR, FX och FXS av 2018 års modeller.

Zero SR, DSR, FX och FXS av 2018 års modeller.

Den största nyheten bland Zero Motorcycles 2018 års modeller är varken de större batterierna, den längre räckvidden eller den uppdaterade effekten som ska göra omkörningar ännu snabbare. Inte heller de nya läckra färgerna eller att man får möjlighet att göra uppdateringar direkt via appen. Nej, den största nyheten är den nya snabbladdaren som man kan få inbyggd redan från början!

I dag, den 18 november håller Zero pressträff och lanserar 2018 års nyheter för en internationell presskår. Återförsäljarna fick infon för en knapp vecka sedan, men har inte fått yppa något om saken. Förrän nu. Så här är nyheterna.

Ny, kraftigare charge tank ger riktigt snabb laddning!

2018 års största Zero-nyhet är den nya charge tanken som är en snabbladdare på hela 6 kW! Det innebär att du som regel kan ladda upp ett batteri på under 2 timmar. Snabbladdaren gör det även möjligt att ladda vid elstolpar och tack vare växelströmsanslutning är det inga bekymmer med de olika standarder som finns för olika snabbladdare.

Elhojsbloggen om Zero 2018 års snabbladdningsmöjligheter

Vi har dock inte fått så mycket detaljer än och vet egentligen bara att man kommer att kunna beställa en ny Zero 2018 med eller utan charge tank. Gäller modellerna Zero S, DS, SR och DSR.

Zero DSR ZF14,3 2018

Visst är den snygg – Zeros storsäljare DSR i svart med fälgar och emblem i guldfärg? Klicka på bilden för att se om Zero DSR 2018.

Visst är den snygg – Zeros storsäljare DSR i svart med fälgar och emblem i guldfärg? Klicka på bilden för att se om Zero DSR 2018.

Förutom möjlighet att köpa en DSR med den nya charge tanken på plats har även batterikapaciteten utökats med 10 procent. Det innebär att DSR får ett batteri på 14,3 kWh istället för 13 kWh som i tidigare modeller. Elmotorns effekt är fortfarande 70 hk och 157 Nm, men nu flyttas effekten upp och sträcker sig högre i varvtalsregistret vilket gör att 0 till 100 km/h går lika snabbt som tidigare, men att accelerationen från 100 till 164 km/h går ännu snabbare.

 

Zero SR ZF14,3 2018

<em>Clean och elegant – Zeros storsäljare SR gör sig bra i pärlemovit kostym mot det svarta. Klicka på bilden för att se mer om Zero SR 2018.</em>

Clean och elegant – Zeros storsäljare SR gör sig bra i pärlemovit kostym mot det svarta. Klicka på bilden för att se mer om Zero SR 2018.

Även Zero SR får möjlighet att välja till den nya charge tanken och ett 14,3 kWh batteri som ökar räckvidden med 10 procent. SR får även den motoruppdatering som ska ge högre prestanda i högre farter. SR:en byter dessutom färg och kommer i pärlemovitt istället för den tidigare röda nyansen.

Zero S och DS byter också färg

 

<em>Glänsande och futuristisk – Zeros smarta gathoj S sticker ut och blir riktigt häftig i sin nya silver outfit. Klicka på bilden för att se mer om Zero S 2018.</em>

Glänsande och futuristisk – Zeros smarta gathoj S sticker ut och blir riktigt häftig i sin nya silver outfit. Klicka på bilden för att se mer om Zero S 2018.

Zeros modeller S och DS får också uppgraderad batterikapacitet och kan väljas med 14,4 kWh eller 7,2 kWh batteri. De kan också beställas med eller utan charge tank.

Till skillnad från tidigare kommer dock 7,2 kWh-modellen enbart som A1-klassad lätt motorcykel med effekten begränsad till 11 kW. S och DS med det stora batteriet på 14,4 kWh kommer dock att finnas både som A1-klassade 11 kW-versioner och klassade som tunga motorcyklar med 45 kW effekt. Nya färger blir en metalliskt silveraktig ton på Zero S och en militäriskt grön nyans på DS.

<em>Jordnära och naturlig – Zeros allroundhoj DS är verkligen back to basic i sin militärgröna uniform. Jodå, i USA kör militären Zero för dess tysta framfart. Klicka på bilden för att se mer om Zero DS 2018.</em>

Jordnära och naturlig – Zeros allroundhoj DS är verkligen back to basic i sin militärgröna uniform. Jodå, i USA kör militären Zero för dess tysta framfart. Klicka på bilden för att se mer om Zero DS 2018.

 

Zero FX och FXS

Zero FX och FXS får också större batteri – 7,2 kWh mot tidigare 6,5 kWh, vilket utökar räckvidden med 10 procent. Därmed blir det möjligt att nå 10 mil på landsväg även på dessa vilket gör att de antagligen räcker långt för både pendling och nöjeskörning.

Den nya snabbladdaren är inte möjlig att montera i dessa då de saknar det förvaringsfack i tanken som krävs för att rymma laddaren. Men den upphottade omkörningsprestandan på lite högre varvtal följer även med till FX och FXS.

 

<em>En färgstark duo i svart och vitt – Zero FXS behåller sin elakt mattsvarta look medan den mer grovsulade FX får en vit kostym som gör sig extra bra i skogen till vintern. Klicka på bilden för att se mer om Zero FX 2018.</em>

En färgstark duo i svart och vitt – Zero FXS behåller sin elakt mattsvarta look medan den mer grovsulade FX får en vit kostym som gör sig extra bra i skogen till vintern. Klicka på bilden för att se mer om Zero FX 2018.

 

Välkommen att uppleva Zero 2018 på Mickes Motor!

Vi har redan beställt Zeros nya S och DSR med den nya charge-tanken och hoppas därmed bli en av de första i Europa att kunna premiärvisa dessa. Så håll utkik!

Zero SR, DSR, FX och FXS av 2018 års modeller. Klicka på bilden för att se mer om Zero 2018 på Mickes Motor.

Zero SR, DSR, FX och FXS av 2018 års modeller. Klicka på bilden för att se mer om Zero 2018 på Mickes Motor.

Har du frågor eller undringar om Zero Motorcycles är du välkommen att maila dem direkt till zero@frejfaxe.se.